Mobilni uređaji (287)

Ukupno 287
Uredi

Rezultati: 287

Najpopularniji proizvodi

U toj kategoriji dostupni su slijedeći brandovi: Alcatel, Alcor, Apple, Asus, Cat, Evolveo, Gigaset, Huawei, Maxcom, Motorola, Myphone, Navon, Nokia, Oppo, Panasonic, Poco, Realme, Samsung, Sony, Tesla, Xiaomi, Zte

Savjete za mobilnih telefona

Mobilni telefon je postao neizbježno sredstvo naše svakodnevnice. Koriste ga skoro svi od malih sve do odraslih. Osim osnovnih funkcija mobilni telefon (uređaj bez žice) je puno više od primanja i upućivanja poziva. U svijetu 4G i pametnih telefona, ovi uređaji čuvaju naše uspomene u obliku slika, pomoću interneta neograničeno obogaćuju naše leksično znanje, pomoću njih kontaktiramo sa našim najdražima i poznanicima. Što se vanjštine tiče svi su uređaji/telefoni isti, sa sličnim funkcijama, ipak hrpa funkcija pomaže nam u odabiru idealnog mobilnog telefona.

Obični ili pametni telefon?
Mada pametni telefoni raspolažu sa puno bogatijim invertarom od običnih, ponekad jednostavan telefon se koristi  puno praktičnije. Obični mobilni telefoni su perfektni u osnovnim funkcijama, što se i može od njih očekivati. Njihova najvažnija prijednost je u oblikovanju: manji su, imaju pravu tastaturu, što bi mogao biti odlučujuće za one koji ne podnesu dodirivanje ekrana. Mnogi su otporni na udarce, zato su idealan odabir za fizičke radnike. Ne smije se zanemariti niti kapacitet baterije, koji služi duže od pametnog telefona.

Telefoni nove generacije vode nas u sasvim drugačiji svijet. Po njihovom imenu pametni su i nude se za kupce sa inteligentnim osobinama. Ovi  telefoni besprijekorno funkcioniraju kao mali univerzalni multimedijski  uređaji: možemo surfati internetom, fotografirati, igrati igrice. Ove su usluge prisutne u svakom virtualnom polju našeg života. Pomoću njih možemo ostati u kontaktu, a navigacijski programi nas upućuju, zabavljaju nas bilo gdje i bilo kada,  za posao su također korisni.

Mobilni telefon kao modni fakor, koji dopunjuje naš stil
Razvijanjem i napredovanjem tehnike i njegov stil se mijenjao, postao je sve višeslojniji i na ovom polju. Telefon je postao važan dio naše svakodnevnice, tako je i važno da odgovara našim estetskim zahtjevima. Srećom konstruktori se uspješno trude da nam ispune očekivanja. Sve se može naći u ponudi: mini uređaji i phableti, šareni i elegantni, pravokutni i okruglasti. Današnji mobiteli su nam veoma koristni alati u svakodnevnom životu, ali ih mnogi i dalje doživljavaju kao statusni simbol i jako malo koriste njihove prave mogućnosti. Dobar odabir mobitela je odraz našeg stila, dopunjuje naš dizajn.

Zaslon: bezbroj ponuda u veličini i rezoluciji
Najvažniji dio mobitela je zaslon. Na naš odabir utječu razne mogućnosti: veličina, rezolucija zaslona, tehnologija.... Važno je znati u biti što želimo. Uređaji sa manjim ekranom jednostavno se  koriste i lakše se nose, a veći nam pružaju točniju i ljepšu sliku. 

Rezolucija zaslona odnosi se na jasnoću slika i teksta prikazanih na zaslonu. Pri većoj razlučivosti objekti izgledaju oštrije, istovremeno izgledaju manji te ih više stane na zaslon. Pri manjoj rezoluciji na zaslonu je vidljivo manje objekata, ali izgledaju veći. Rezoluciju koju možete koristiti ovisi o rezoluciji koju monitor podržava. Što je veći monitor, to je veća i rezolucija koju podržava. Rezoluciju zaslona možete povećavati ovisno o veličini i mogućnostima monitora te vrsti grafičke kartice.

Extra osobine
Pri kupnji mobitela važno je provjeriti kakve osobine ima izabrani uređaj. Odabira ima bezbroj, ali postoje neke važne osobine, karakteristike koje bi nam mogle biti jako korisne, kao što je recimo Dual SIM tehnologija. Danas možete nabaviti pristupačne i pouzdane telefone sa dve kartice i time olakšati sebi komunikaciju. Korišćenjem dve kartice razdvaja se privatni od poslovnog života, smanjuju se troškovi komunikacije i ne bilduju se više ruke zbog stalnog nošenja dva telefona. Važan faktor je također i odabir kamere. Jedan od glavnih razloga zašto ljudi biraju pametne telefone je što uz pomoć njega ima pristup kamere visoke rezolucije sa kojom u svakom trenutku mogu napraviti sjajne fotografije. Također je iznimno važno da uređaj bude otporan na vodu, prašinu i udarce, a nezavisni mobitel nam pruža također i nezavisnost od dobavljača.

Proizvođači mobilnih telefona i njihove beskrajne ponude
Na tržištu se nalaze proizvodi od mnoštva proizvođača. A koji odabrati, ovisno je o vjernosti brendu, refenencijama, ili povoljnoj ponudi. Općenito možemo zaključiti, svi imaju nešto posebno, svi nam nude jeftine i kvalitetnije uređaje. Recimo tu su izvrsni kinejski uređaji, kao i pouzdani finski, izbor je beskrajan.