Traženi tekst: karcher (79 Proizvod)

Ukupno 79
Uredi

Rezultati: 79

Najpopularniji proizvodi

U toj kategoriji dostupni su slijedeći brandovi: Karcher

Visokotlačni perač je izvrstan pomoćnik za održavanje vrta i dvorišta

Održavanje vrta i dvorišta je veliko zadovoljstvo, ali i veliki posao, zato je visokotlačni perač odličan pomoćnik koji će vam veoma olakšati brigu za vrt i okućnicu. Najviše ćete profitirati tijekom ljetnih mjeseci kada je u zraku najviše peluda, smoga i ostalih tvari koje stvaraju naslage prljavštine na zidovima, terasama, pločicama i vrtnom namještaju. Kada se suočite sa svim tim prljavim površinama, visokotlačni perač će vam veoma brzo postati najbolji prijatelj. Električni visokotlačni perači pojavili su se prije nekoliko godina i već su doživjeli veliki uspjeh zbog svoje iznimne učinkovitosti i ekološke održivosti.

Visokotlačni perači su ekološki i svestrani

U usporedbi s klasičnim gumenim vrtnim crijevima, visokotlačni perač smanjuje potrošnju vode za nevjerojatnih 70% i prilagodljiv je beskrajnim različitim zadacima koji se mogu pojaviti u vašem domu. Tako ćete visokotlačni perač moći koristiti ne samo za čišćenje bazena i velikih vanjskih površina, već podjednako i za čišćenje unutarnjih podova i prozora. Visokotlačni perač će se iskazati kao odličan odabir i za pranje automobila, dezinfekciju garaže, bačvi, kolica i alata, kao i za uklanjanje plijesni, mahovine, mrlja od ulja i gnijezda insekata. Važno je napomenuti da nisu svi visokotlačni perači isti. Naime, neki visokotlačni perači koriste toplu vodu, a drugi modeli visokotlačnih perača koriste hladnu vodu. Modeli s toplom vodom dizajnirani su za intenzivnu upotrebu kao što je na primjer autopraonica, dok se modeli s hladnom vodom više preporučuju za kućnu upotrebu. Ako se susrećete s velikim površinama za čišćenje, kao što su predvorja i velika popločana dvorišta ili velika industrijska područja koja je potrebno dezinficirati, idealan izbor bit će visokotlačni perač s toplom vodom koji može brzo zagrijati vodu i jamčiti besprijekorno djelovanje čišćenja, čak i kod posebno tvrdokorne prljavštine i naslaga. S druge strane, ako je ono što tražite visokotlačni perač koji će se nositi s općim zadacima kao što su čišćenje vrta ili garaže ili pranje automobila, možete odabrati visokotlačni perač s hladnom vodom.

Što je važno kad biramo visokotlačni perač?

Kada birate novi visokotlačni perač, neke je stvari vrijedno imati na umu. Za početak je važno spomenuti brzinu protoka vode. Radi se o količini vode koju pumpa može ispumpati pod visokim tlakom u roku od jednog sata. Kako biste bili sigurni da ćete uvijek na usluzi imati optimalan rad svog visokotlačnog čistača, svakako odaberite model s protokom od najmanje 350 l/h. Visokotlačni perači s brzinom protoka nižom od ove obično će proizvoditi samo slab mlaz koji vam možda neće biti dovoljan da obavite sve zadatke koje ste planirali izvršiti. Također obratite pozornost i na tlak, tj. silu kojom se voda istiskuje iz mlaznice. U pravilu će tlak između 100 i 150 bara biti i više nego dovoljan za sve kućne potrebe. Na primjer, ako želite jednostavno oprati auto ili očistiti mali prostor kao što je garaža ili podrum, pritisak od 110 bara je sasvim dovoljan. S druge strane, ako pred sobom imate veće površine za čišćenje, preporučljiv je odabir visokotlačni perač s najmanje 140 bara. Ako je površina koju treba očistiti veća od 100 četvornih metara, industrijski model visokotlačnog perača bit će najbolja opcija. Prije kupnje razmislite i o tome hoće li se visokotlačni perač koristiti više sati u komadu jer ćete tada trebati visokotlačni perač koji ima snagu od najmanje 2-2,1 kW. Ako je predviđena manje intenzivna razina korištenja, možete razmotriti model snage između 1,3 i 1,8 kW. Snažniji modeli visokotlačnih perača koje ćete naći na tržištu imaju snagu od čak 2,7 do 2,9 kW.