Ugradbene mikrovalne pećnice (82)

Ukupno 82
Uredi

Rezultati: 82

Najpopularniji proizvodi

U toj kategoriji dostupni su slijedeći brandovi: Aeg, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Domo, Ecg, Electrolux, Gorenje, Heinner, Mpm, Neff, Samsung, Sencor, Severin, Teka, Whirlpool

Ugradbene mikrovalne pećnice su praktične i neprimjetne

Jedna od glavnih prednosti koju imaju ugradbene mikrovalne pećnice se nalazi u tome što se neprimjetno uklapaju u interijer kuhinje te oslobađaju dragocjeni prostor na kuhinjskim radnim površinama. Uz to će vaša kuhinja poprimiti nešto drugačiji stil, a vi ćete uživati u praktičnosti pripreme hrane. Naime, ugradbene mikrovalne pećnice postavljaju se na zid gdje se neprimjetno stapaju s okolinom bez zauzimanja prostora na nekoj od radnih površina u kuhinji.

Na što paziti prilikom odabira ugradbene mikrovalne pećnice?

Za razliku od običnih mikrovalnih pećnica, ugradbene mikrovalne pećnice moraju odgovarati kuhinji. To znači da su među najvažnijim kriterijima za odabir upravo kuhinjski prostor u koji ju planirate postaviti, dizajn same ugradbene mikrovalne pećnice i odgovarajuća veličina. Također obratite pozornost i na tip ugradbene mikrovalne pećnice za koji se odlučujete. Naime, postoji nekoliko različitih tipova ugradbenih mikrovalnih pećnica, a to su konvencionalne, konvekcijske i kombinacije pećnice i mikrovalne pećnice.

Konvencionalne ugradbene mikrovalne pećnice najčešći su tip mikrovalnih pećnica. Djeluju zagrijavanjem molekula vode u hrani putem elektromagnetskog zračenja. Idealne su za podgrijavanje, kuhanje i odmrzavanje hrane, ali u njima nećete moći pržiti ili peći hranu. Konvekcijske ugradbene mikrovalne pećnice nude konvekcijsko kuhanje koje funkcionira slično pečenju ili prženju u pećnici. Osim tipičnih postavki ugradbene mikrovalne pećnice kao što je jednostavno podgrijavanje i kuhanje, ove ugradbene mikrovalne pećnice mogu pržiti i peći hranu. Opremljene su grijaćim elementom i ventilatorom za cirkulaciju vrućeg zraka. Kombinacije pećnice i ugradbene mikrovalne pećnice kombiniraju pećnicu standardne veličine i mikrovalnu pećnicu u jedan praktični uređaj, često s mikrovalnom pećnicom koja je položena na vrh pećnice. To vam omogućuje ujednačen izgled i punu funkcionalnost dva odvojena aparata.

Koje funkcije imaju ugradbene mikrovalne pećnice?

Ugradbene mikrovalne pećnice služe mnogim istim funkcijama kao i standardne mikrovalne pećnice, dakle podgrijavanju, kuhanju, pečenju ili odmrzavanju hrane. Iako je većina ugradbenih mikrovalnih pećnica opremljena tipkama za ručno podešavanje pripreme hrane, mnogi dostupni modeli ugradbenih mikrovalnih pećnica imaju i praktične programe kao što su program za pripremu kokica, pečenog krumpira, odmrzavanje i slično. Ugradbene mikrovalne pećnice također mogu uključivati različite postavke i mogućnosti upravljanja. Sve ugradbene mikrovalne pećnice imat će ručne vremenske kontrole kuhanja tako da se vrijeme kuhanja može postaviti bez ikakvih poteškoća. Mnogi unaprijed određeni programi na ugradbenim mikrovalnim pećnicama često koriste senzore za pomoć pri zagrijavanju ili kuhanju hrane. Senzorske postavke kuhanja procjenjuju razinu vlage u hrani kako bi se prilagodila snaga i vrijeme kuhanja. Različiti proizvođači kao što su Beko, Candy, Gorenje, Whirpool i Electrolux imaju i posebne postavke kako bi vam ponudili jedinstveno iskustvo.

Kakvu veličinu ugradbene mikrovalne pećnice odabrati?

Veličina ugradbene mikrovalne pećnice odnosi se na cjelokupnu dimenziju ugradbene mikrovalne pećnice dok se pojam kapacitet koristi samo za unutarnji prostor za pripremu hrane. Prilikom odabira ugradbene mikrovalne pećnice vrlo je važno osigurati pravu veličinu koja će se besprijekorno uklopiti u vašu kuhinju. Pritom imajte na umu da ugradbena mikrovalna pećnica mora stati u odabrani prostor, a uz to mora ostati i dovoljno prostora za ventilaciju kako bi se osiguralo sigurno djelovanje samog uređaja.