Friteza

Rezultati: 36

Friteza: Aparat za prženej u dubokom ulju – Ne samo za ljubitelje pomfrija!

Zaboravite na neprijatan miris i prskanje ulja tijekom pečenja u kuhinji! Ako ste ljubitelji pomfija, ovaj aparat će biti vaš omiljeni pomagač u kuhinji. Siguran je i udoban, čak i profesionalan, koji sam ocijedi/filtrira ulje koje se može ponovno koristiti. Friteze u mnogome olakšavaju proceduru spremanja ručkova. Za one koji su ludi za prženom hranom, friteza je odlična investicija – hrana će biti mnogo ukusnija i to bez upornog ribanja tave koja se redovno zaprlja od prskanja ulja. Friteza se lako održava i čisti, a neprijatni mirisi su daleko manji nego kad hranu pržite u tavi. Mnogi zameraju fritezama jer se hrana potapa u veliku količinu ulja koja se nikad ne ocijedi potpuno, ali cijeđenje možete olakšati kao i kad pržite u tavi – nakon vađenja, položite krompiriće na salvetu da upije ulje i nakon toga jedite. Pržite ne samo krompiriće, možete i povrće, kao i pohanu piletinu, faširanog mesa i ribu. A poslije nema potrebe za provjetravanja kuhinje, kao nekada, možete sjesti u ugodnoj atmosferi pojesti pripremljena jela, imati samo da odlučite: sa majonezom ili sa kechupom.

Vidite ponudu Extreme Digitala što se aparata za prženje u ulju tiče, koji će postati ljubimac vaše obitelji!

Zašto smijeniti tavu?

Da bi friteza radila, potrebno je u nju sipati određenu količinu ulja – obično 2 do 4l, zavisno od kapaciteta friteze. To koje ćete ulje koristiti i koliko puta, zavisi samo od vas. Ljudi su obično skeptični oko toga da li je dozvoljeno ulje koristiti više puta, jer ako nije dozvoljeno i ako koristite 2l ulja samo za jednu upotrebu, priznaćete, to i nije naročito ekonomično. Ulja primenjiva za friteze su ona sa višom temperaturom paljenja. Iz tog razloga su se svi usaglasili oko jednog, a to je da se za friteze ne koristi maslinovo ulje nego biljna ulja (najbolje palmino), ulje od kikirikija ili od sjemenki grožđa, jer se ta ulja mogu koristiti više puta. Ako pržite krompir, piletinu i ostalu hranu koja ima neutralan miris, ulje koristite do 7 puta, a ako pržite ribu, onda ulje mjenjajte svaki put. I pored toga što su ovo preporučene mjere korišćenja ulja, neki ne žele da rizikuju pa ulje menjaju svaki put. Mišljenja i razlozi za i protiv ovih ulja su različiti i pre svega kontradiktorni i niko ne može zasigurno da tvrdi da li su ona dobra ili, pak, vrlo loša. Ono što je sigurno je to da ako je ulje potamnijelo, počelo da pjeni prilikom pečenja ili ima neprijatan miris, znači da trebate ga promijeniti.

Najnoviji modeli friteza imaju pokretan element koji vrti hranu dok je peče da bi smanjio količinu ulja u kojem se peče. Također, neke friteze imaju dodatak, rezervoar svježeg ulja i poslije svakog pečenja dodaje se novo sveže ulje kako bi se ono loše i izgorelo ulje uvek držalo pod kontrolom. Za učestalu uporabu izaberi aparat koji je siguran i inteligentan, budi savjestan potrošač!

Radost za cijelu obitelj

Pečeni  krumpirići se jedu bilo kada, bilo gdje i u bilo kojoj količini. Nije ni čudno da su aparati za prženje u dubokom ulju sve više i više popularni i traženi. U ponudi su razni modeli koji omogućuju sve usavršeniju tehniku kuhanja, široki izbor jela bez neugodnih mirisa i sve to jako brzo. Poklopac osigurava da ni kap ulje ne smije van, tako ćete ostati i poslije prženja ugodno mirisni i čisti. Pohani pileći batak će ostati čitav i nakon prženja, jer u ulju se peće ravnomjerno. Poslije prženja ulje se lako ocijedi za slijedeću uporabu, ali pametni aparati to već sami naprave.

Cijena aparata : brže i udobnije

Sa aparatom za prženje u dubokom ulju pečenje krumpira stvarno je postalo jednostavno, ali što je puno vrijednije, štednja sa vremenom. Jelo je začas gotovo i odmah možete uživati u ukusnim zalogajima. Čiščenje aparata je također jednostavno, postoje modeli i za pranje suđa. Za spektakularno prženje izaberite model sa prozirnim poklopcem: da bi lako pratili cijeli proces prženja. Ako ste za poseban i pouzdan aparat, tada tražite skuplje modele, zbog trajnije uporabe i  zbog digitalnog zaslona, automatiziranog sustava. Ako vam je do prženog krumpira, možete ga jesti i za doručak, ručak kao i za večeru!